Kedves Látogatók!
Az Óvodánk házirendjében pontokba foglalva olvasható néhány szabály/kérés, amiknek a betartása eddig nem, illetve csekély mértékben valósult csak meg. Továbbá vannak olyan íratlan szabályok, amiket mindenki ismer, mégis néhányan nem tartják azt be.
Pedig a példáinkkal tanítunk…  
 
Egy sokat használt közmondásunk aktuális most:  Kinek nem inge, ne vegye magára…
Tisztelettel: Albert Tibor

 

Parkoló szabályos használata, két vonal között

A parkolónk egy misztikus hely, ahol vonalak láthatók. Nem vonalkódok, ne tessék őket leolvasni, s nem is az irányt mutatják: arra van Budapest, hanem megpróbálják szabályozni az autók helyzetét, hogy a lehető legtöbben elférjenek ott. Tévedés, hogy ezeket a vonalakat az autó közepéhez kell igazítani. Sokkal inkább az autó (hosszanti) széléhez. Az igaz, hogy ez nincs kiírva, de szerintünk így van…

Tehát kérjük Önöket, legyenek tekintettel a többi parkoló autóra is, köszönjük!

 

Parkoló szabályos használata, ne álljunk meg a padkánál

Miután megismertük a felfestett vonalak funkcióját, láthatjuk azt is, hogy hova vannak felfestve. Ahol nincsenek, ott nem az történt, hogy elfogyott a festék, vagy ’jólvanazúgy’ letelt a munkaidő, hanem egyszerűen az nem parkoló: közvetlen a bejárat előtt és az oldalsó padka mellett.

Tehát kérjük Önöket ne álljanak oda, mert nagyon balesetveszélyes, hiszen a szabályosan közlekedő autós elől eltakarja a gyermeket. A konyha felé pedig szabad utat kell biztosítanunk. Köszönjük!

 

Rokkantak számára fenntartott parkolóhelyek

Néhány helyre pedig fel van festve egy ’kerekes-székes’ bácsi is. Persze ez bárki lehet, hisz az autónak van kereke, benne ’szék’ és ’bácsi’. S az UFO-hívők se takarózzanak azzal, hogy szerintük ez idegen lények jelzése a leszállópályára, csak most nincsenek itt. Szerintünk nem, bár lehet, hogy tévedünk ezért tavaly is kihívtuk a TEK-et, mikor egy kisfiú ET-nek öltözött a farsangon.

Tehát kérjük Önöket legalább a helyüket ne foglalják el azoknak, akinek ezzel a ”jogosultsággal” kell élniük. Köszönjük!

 

Fél 9-ig kell beérkezni

Ez (is) egy szabály az óvoda házirendjében. Ha valaki rendszeresen késve érkezik, az megsérti eme szabályt és megeshet, hogy nem tudjuk beengedni. Egyszerűen csak azért, mert a munkánkat végezzük. Ilyenkor lehet gyönyörködni a tájban, vagy söprögetni a parkolóban. Söprögetni hasznos dolog, mivel gyakran jelennek meg ”elveszett” tárgyak az autók mellett, mint pl. zsebkendő, cigarettacsikk. Pedig a példáinkkal tanítunk.

Tehát kérjük Önöket, ne ránk haragudjanak, hanem a körülményre, amiért elkéstek. Köszönjük!

 

A folyosón közlekedés

Ha engedik, hogy gyermekük szaladgáljon a folyosón az veszélyes, mert a csoportszobák felől bármikor megjelenhet egy ’kocsi’, ami vasból van, s amin az ételt szállítjuk de nem azért, mert izgalmasabbá akarjuk tenni a futkározást… Próbáltuk, hogy periszkópot raktunk a fejünkre, s így indulás előtt kilessünk a folyosóra nehogy egy picurka nekifusson, de buta ötlet volt, mert az étkezőben összevissza ütöttük egymást mikor lehajoltunk a tányérhoz… Maradt az óvatosság, amihez kérjük a segítségüket.

Tehát kérjük Önöket, ne engedjék futni gyermeküket a folyosón. Ha ő ezt mégis megteszi, akkor következetesen szabályozzák Őt. Köszönjük!

Megosztás